Takenbank voor docenten

De takenbank is een online-databank met losse toetstaken. Ze is alleen beschikbaar voor geregistreerde docenten Nederlands.

De takenbank is bedoeld voor zowel NVT- als NT2-docenten. In de takenbank zitten voorbeelden van taakgerichte toetstaken die aansluiten bij de CNaVT-examens. Het zijn niet noodzakelijk taken uit de examens, maar dat maakt de taken niet minder geschikt om kandidaten voor te bereiden op de examens.

Docenten kunnen de toetstaken gebruiken om tussentijds te toetsen tijdens een taaltraject dat gerelateerd is aan het ERK of tijdens de voorbereiding op de CNaVT-examens. De toetstaken kunnen daarnaast helpen om het taalvaardigheidsniveau van studenten te situeren binnen het ERK. De taken kunnen ook als lesmateriaal gebruikt worden.

Takenbank

De takenbank bevat meer dan 250 functionele, geïntegreerde taken. De taken zijn geschikt als oefeningen ter voorbereiding op de CNaVT-examens, maar zijn ook inzetbaar als lesopdrachten. De toetstaken kunnen gratis geraadpleegd worden. Registratie is nodig om toegang tot de takenbank te krijgen.

Registreren > Takenbank >

Aanmelden

Annuleren

Visie op taalvaardigheid

We zien taal als een middel tot communicatie. Toetsen moeten dan ook een weerspiegeling zijn van wat iemand met taal kan doen.